
Tradicionalni gaspaćo
Sastojci (4 Porcije)
2 glavice. crnog luka
2 čena belоg luka
1 krastavac
1 limun
500 g paradajza
1 paprika
20 ml maslinovog ulja
300 g pelata
so, biber
bosiljak
Priprema
Svež paradajz potopite u ključalu vodu na 2-3 minuta.
Ohladite ga, oljuštite mu koru i krupno iseckajte.
Potom ga stavite u blender sa belim lukom i pelatom. Kada smesa postane glatka, dodajte joj crni luk, zelenu papriku i krastavac, sok od limuna i maslinovo ulje.
Začinite solju i biberom i ostavite da se ohladi u frižideru.
Servirajte čorbu sa krutonima.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.