Tradicionalni srpski specijalitet: Teleća čorba na starinski način

Tradicionalni srpski specijalitet: Teleća čorba na starinski način

Sastojci:

500 g telećeg ribića
1 glavica crnog luka
2 krompira
1 koren peršuna
1 mali celer
2 šargarepe
2 kašike brašna
1 kocka juneće supe
1 čaša kisele pavlake
1 žumance
peršunov list
biber
so

Priprema:

Crni luk sitno iseckati. Povrće očistiti i iseckati na kockice. Meso takođe iseći na kockice.

Zagrejati malo ulja i izdinstati iseckan crni luk da postane staklast. Dodati iseckano meso i dinstati da promeni boju.

Zatim dodati povrće, kratko propržiti i sipati malo vode. Dodati kocku supe, biber i alevu papriku, promešati i dinstati na umerenoj temperaturi.

Kada meso bude napola gotovo, sipati vodu i kuvati na tihoj vatri dok povrće i meso ne omekša.

Na kašici ulja ispržiti brašno vodeći računa da ne porumeni. Sipati malo supe i umešati u čorbu. Kuvati nekoliko minuta da se čorba blago zgusne.

Umutiti pavlaku i žumance i u mlazu sipati u čorbu, neprestano mešajući. Posuti seckanim peršunom, poklopiti i odmah skloniti sa šporeta. Ostaviti da odstoji desetak minuta pre služenja.

Izvor: Južna Srbija

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.