Turska supa sa knedlama

Turska supa sa knedlama

Sastojci:

ćureće meso
1 glavica crnog luka
3 šargarepe
praziluk
2 čena belog luka
2 krompira
celer koren
so
biber
Knedle:

2belanca
6 kašika griza
so i biber

Priprema:
Operite meso i stavite da provri u slanoj vodi. Ako je potrebno poskidajte penu.
Dodajte povrće (očistiti, oprati i iseckati) i ceo beli luk, neka se krčka na laganoj vatri.
Knedle: Ulupajte belanca sa solju, postepeno dodavajte griz i biberpa sve dobro promešajte. Ostavite da odstoji 15 minuta.
U toku kuvanja ako je potrebno dodajte šolju vode. Dodajte prstohvat šećera, da se ne zamuti.

Vadite knedle malom kašikom i spuštajte u supu. Krčkajte jos 10-15 minuta pa pospite perčunom.

izvor: domacirecepti.net

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.