Najbolji KULINARSKI TRIK za savršeno sočno meso: Pre pečenja uradite OVO, i nikada neće biti žilavo ili suvo!
Sočno, pečeno meso koje se prosto topi u ustima - nema ničeg ukusnije, čini nam se! Ipak, užitak može da pokvari kada je meso tvrdo, suvo i žilavo, pa se obrok pretvori u agoniju.
No, postoji jednostavno rešenje koje će doprineti da meso bude daleko ukusnije, čak i bez ikakvih priloga. Priznajemo, zahteva malo truda, ali vredi, posebno ako očekujete važne goste.
Dakle, sve što je potrebno da meso ne bi bilo suvo i bezukusno, jeste da pre termičke obrade (pečenja ili prženja) odstoji neko vreme u marinadi.
Marinadu pripremite po želji, ima bezbrpoj varijanti, a mi vam donosimo jednu prilično univerzalnu i jednostavnu.
Potrebni sastojci:
*pola šolje maslinovog ulja
*pola šolje piva
*kašika meda
*kašika soli
*3 čena belog luka
Izgnječite beli luk sve dok ne postane kremast, pa tome dodajte maslinovo ulje, so, pivo i med. Dobro izmešajte.
Meso isecite po želji na komade, ili šnicle, i prelijte marinadom. Ostavite u frižideru bar 3 sata (a najbolje i preko noći), pa se bacite na pečenje ili prženje!
Prijatno!
Izvor: zena.blic.rs