Profesionalni kuvar podelio tajnu kako da vam se jaja ne zalepe za tiganj

Profesionalni kuvar podelio tajnu kako da vam se jaja ne zalepe za tiganj

Za ovaj trik vam je potrebna samo jedna stvar koju sigurno imate u fioci.

Sigurno mrzite kada pečete jaja u tiganju, a sve se zalepi na površinu. Nije neko rešenje izliti pola litre ulja samo zbog toga, a nipošto nije ni zdravo. To više ne bi trebao biti problem, jer je jedan australijski kuvar podelio odličan trik s kojim će vam pržena jaja ispasti savršeno svaki put.

U čemu je fora?

Ričard Korniš tvrdi da je sve što vam treba – papir za pečenje. Kada se tiganj zagreje na srednje jakoj vatri, stavite malu količinu maslaca i maslinovog ulja na papir i jaje razbijte izravno na njega, zatim pokrijte poklopcem. Kada se ispeče s jedne strane, preokrenite ga odgovarajućom viljuškom.

Ova metoda vam možda neće ostaviti hrskave rubove, ali barem se nećete nervirati zbog neuspelog obroka i ribanja zagorelog tiganja. Korniš takođe zagovara pokrivanje jaja dok se peku, jer se tako toplina ravnomernije raspoređuje po tiganju.

Izvor: net.hr

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.