Slavni italijanski kuvar ima ideju kako da se iskoriste ostaci testenine
Vrhunski italijanski kuvar Đenaro Kontaldo podelio je genijalan recept koji otkriva šta možete da uradite s ostacima testenine – i apsolutno je savršen za ručak.
Nema ništa bolje od sveže skuvane testenine, ali nema potrebe da je bacate ako previše skuvate.
Vrhunski italijanski kuvar Đenaro Kontaldo podelio je genijalan recept, savršen za ukusni ručak, koji pokazuje šta možete da napravite od ostataka hrane, piše Mirror, prenosi City Magazine.
Za početak, razbijte četiri jaja u činiju i začinite s malo soli, ne previše jer je vaša testenina već kuvana u slanoj vodi.
Zatim dobro umutite viljuškom pre nego što dodate malo narendanog parmezana (oko 40 g). Ako nemate parmezan, dobro će poslužiti i drugi sir koji može da se narenda.
Ponovo umutite pre dodavanja testenine (oko 400 g). Uzmite viljušku i sve zajedno promešajte, pri čemu će testenina da omekša.
U tiganj dodajte tri kašike maslinovog ulja, pre nego što je dobro zagrejete kako bi se testenina pri dodavanju zatvorila na dnu i stvorila korica.
Dodajte smesu testenine, pazite da koristite tiganj sa nelepljivim dnom, i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi pet minuta bez mešanja.
Nakon što to vreme prođe, stavite tepsiju u rernu, pecite na 200 stepeni još pet minuta.
Dok se peče naseckajte pet do šest čeri paradajza. Izvadite posudu, pazite,drška će biti vruća.
Testenina bi na vrhu trebalo da bude čvrsta na dodir. Pokrijte tanjirom pre nego što preokrenete tiganj i ostavite testeninu na tanjiru. Zatim vratite testeninu nazad u tiganj, drugom stranom prema gore.
Uzmite kuglicu mocarele i narežite na šnite. Na vrh testenine dodajte čerii mocarelu, malo posolite, pobiberite i dodajte maslinovo ulje, pa vratite u rernu na još pet minuta.
Izvadite i po vrhu narendajte još parmezana zajedno s listićima svežeg bosiljka. I jelo je spremno. Poslužite isečeno na kriške ili jednostavno stavite tiganj na sto i pustite da svi uživaju.