TRIKOVI POZNATIH KUVARA ZA KOJE NISTE ZNALI: Napravite hrskavo meso, bistru supu i saznajte zašto orasi menjaju prezle

TRIKOVI POZNATIH KUVARA ZA KOJE NISTE ZNALI: Napravite hrskavo meso, bistru supu i saznajte zašto orasi menjaju prezle

Pomoću trikova poznatih kuvara naučite kako se spremaju savršeno ukusna jela.

Često se desi da uzmete od nekoga recept za jelo koje ste probali, ali da ono ne ispadne dobro. Iako ste se pridržavali recepta u potpunosti, postoje neki trikovi koje iskusne domaćice zaborave da kažu, jer se njima to podrazumeva. Čuveni svetski kuvari otkrili su tajne trikove koji će ulepšati jela, a koji vam nikada ne bi pali na pamet.

Priprema supe nije teška i uspeva skoro svima, ali dešava se da ona ne bude skroz bistra. Kako bi popravili tu situaciju, na kraju kuvanja ubacite kocku leda. A sigurno niste znali da možete da popravite ukus supe tako što ćete kada je sklonite sa šporeta dodati i čašu soka od šargarepe.

Što se tiče mesa postoje razni trikovi koji pomažu da ono uvek bude ukusno, ali za neke ne znaju ni iskusne domaćice. Kako bi korica uvek bila hrskava ne morate puno da se mučite, samo premažite meso mesom, konjakom i sokom od nara. Takođe,kuvano meso je uvek bolje da jedete kada se ohladi, jer tako mu je ukus lepši.

Orasi i vanila se često koriste u kuhinji, ali za pripremu poslastica. Sada im promenite primenutako što ćete mlevene orahe koristiti umesto prezli. Daju mnogo bolji ukus jelu, a najbolji su u mlevenom mesu. Da li ste znali da vanilu možete da dodate u salatu od povrća? Možda deluje čudno, ali biće mnogo ukusnija.

Ako ste nestrpljivi ili mnogo gladni, ohladite jelo brže, tako što ćete dok se kuva tanjir držati u frižideru. Zatim poslužite jelo na ledenom tanjiru i to je to.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.