TRIKOVI POZNATIH KUVARA ZA KOJE NISTE ZNALI: Napravite hrskavo meso, bistru supu i saznajte zašto orasi menjaju prezle

TRIKOVI POZNATIH KUVARA ZA KOJE NISTE ZNALI: Napravite hrskavo meso, bistru supu i saznajte zašto orasi menjaju prezle

Pomoću trikova poznatih kuvara naučite kako se spremaju savršeno ukusna jela.

Često se desi da uzmete od nekoga recept za jelo koje ste probali, ali da ono ne ispadne dobro. Iako ste se pridržavali recepta u potpunosti, postoje neki trikovi koje iskusne domaćice zaborave da kažu, jer se njima to podrazumeva. Čuveni svetski kuvari otkrili su tajne trikove koji će ulepšati jela, a koji vam nikada ne bi pali na pamet.

Priprema supe nije teška i uspeva skoro svima, ali dešava se da ona ne bude skroz bistra. Kako bi popravili tu situaciju, na kraju kuvanja ubacite kocku leda. A sigurno niste znali da možete da popravite ukus supe tako što ćete kada je sklonite sa šporeta dodati i čašu soka od šargarepe.

Što se tiče mesa postoje razni trikovi koji pomažu da ono uvek bude ukusno, ali za neke ne znaju ni iskusne domaćice. Kako bi korica uvek bila hrskava ne morate puno da se mučite, samo premažite meso mesom, konjakom i sokom od nara. Takođe,kuvano meso je uvek bolje da jedete kada se ohladi, jer tako mu je ukus lepši.

Orasi i vanila se često koriste u kuhinji, ali za pripremu poslastica. Sada im promenite primenutako što ćete mlevene orahe koristiti umesto prezli. Daju mnogo bolji ukus jelu, a najbolji su u mlevenom mesu. Da li ste znali da vanilu možete da dodate u salatu od povrća? Možda deluje čudno, ali biće mnogo ukusnija.

Ako ste nestrpljivi ili mnogo gladni, ohladite jelo brže, tako što ćete dok se kuva tanjir držati u frižideru. Zatim poslužite jelo na ledenom tanjiru i to je to.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: