Za vrhunski ukus pridržavajte se sledećih pravila: 10 saveta za prženje hrane

Za vrhunski ukus pridržavajte se sledećih pravila: 10 saveta za prženje hrane

Da bi vam pržena hrana bila perfektno spremljena i imala vrhunski ukus, potrebno je da se pridržavate nekoliko pravila.

1. Isecite hranu na približno iste delove kako bi se ravnomerno ispržila.

2. Kako bi se namirnice uvaljane u prezle bolje ispržile, stavite ih da odstoje bar 30 minuta pre prženja.

3. Hranu koja se priprema u dubokom ulju treba pripremati u dubokoj posudi, a ulje bi trebalo da zauzme trećinu posude. Visoke, uske posude produžavaju upotrebnu vrednost ulja, s obzirom da je manja površina izložena kiseoniku.

4. Koristite kuhinjski termometar kako bi održavali konstantnu temperaturu prženja.

5. Pržite iz više puta manje količine hrane kako tokom prženja ne bi opala temperatura ulja, a hrana postala masna.

6. Nakon prženja, hranu stavite na ubrus papir ili rešetku kako bi se oslobodila viška masnoće.

7. Prelive i začine nanesite na hranu odmah nakon prženja, kako bi dodaci bili lepo upijeni dok je hrana vruća.

8. Ukoliko prženu hranu ne planirate da poslužite odmah, možete je držati u rerni uključenoj na 90 stepeni, kako bi ostala hrskava.

9. Između dve serije prženja hrane ponovo zagrejte ulje do optimalne temperature za prženje.

10. Nikada ne ostavljajte hranu koja se prži ili ulje koje se greje bez nadzora. Može se desiti da se pregreje, jer tako može nastati opasnost od požara.

 

Izvor: Stvarukusa.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.