Komorač (Foeniculum Vulgare Mill.)

Komorač (Foeniculum Vulgare Mill.)

Komorač zauzima značajno mesto u kuhinjama mediteranskih zemalja i Bliskog istoka.

Od ove biljke koriste se lukovica, stabljike, listovi i semenke. Srodnik je peršuna, šargarepe, mirođije i korijandera.

U kuhinji

Njegove stabljike možete da stavite u supe, čorbe, paprikaše. Može se služiti uz sveže pečenje.

Listovi se koriste kao začinsko bilje, za namaze, sveže salate (kupus, šargarepa, krastavac, cvekla, celer).

Kratko propržite komorač sa crnim lukom i poslužite ga kao prilog uz glavno jelo. Umesto paradajza ili zelene salate u sendvič možete staviti tanko isečen komorač- Pred kraj kuvanja, kašičica ploda komorača pomaže da se jelo lakše vari.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.