10 kulinarskih zapovesti kada kuvate za svoju voljenu

10 kulinarskih zapovesti kada kuvate za svoju voljenu

Mladi šef kuhinje restorana hotela „Moskva“ Aleksandar Đorđević otkriva 10 jednostavnih kulinarskih pravila kojih se treba pridržavati kada za svoju omiljenu damu birate hranu! Meni za osmomartovsku „Ladies choice“ večeru kreirao je kao da je to činio za svoju devojku. 

Neka večera počne 

1.   Večeru treba početi penušavcem! Ovo zavodljivo piće učiniće da nelagoda nestane, oči zasijaju, a atmosfera postane baš kao i vino – sparkling!

2.  Afrodizijaci na tanjiru! Pravilo broj dva. Ostrige, bademi, med... Utkani u ukusne zalogaje koji slede, vodiće večeru u pravom smeru.

3. Izbegavajte masna mesa. I masnoću uopšte. Istraživanja kažu da većina dama vodi računa o onome što jede. I ono što je za muškarca „dobar zalogaj“, ženi jednostavno nije. Malo će koja pripadnica nežnijeg pola biti oduševljena komadom masnog mesa na tanjiru. Piletina, pačetina i riba siguran su pogodak!

4.  Bez luka. Zaista. Čak i ako ste u dugoj vezi/braku i imate prećutni dogovor da je luk ok....Nije. Makar ga u toj posebnoj večeri izbegnite. Ne želite da to utiče na odluku da jedno drugom priđete veoma blizu.

5.  Vodite računa kako servirate hranu. Estetski kriterijumi su kod dama znatno viši. Ona očekuje rapsodiju na tanjiru. Potrudite se, inspirišite se na Pinterestu, pitajte prijatelja.

6.  Istraživanja pokazuju da su žene znatno otvorenije za inovacije – i u životu, pa i u hrani. Zato se ne plašite egzotičnih intervencija i pokušajte da za njena radoznala nepca pripremite – iznenađenje. Korijander, kokos, đumbir ... Žene vole maštovite muškarce!

7.  U zavisnosti od tipa hrane odaberite vino. Belo za lakše, crveno za snažnije zalogaje. Ili budite pravi šmeker, napravite nekoliko gangova, a svaki će pratiti odgovarajuće vino! I ne nalivajte ni sebe ni nju. Višak alkohola najčešće dovede do efekta potpuno suprotnog od onog koji želite.

8.   Kvalitetne namirnice! Niko kao ona neće prepoznati jeftine sastojke i nevešte kulinarske zahvate. Poigrajte se – zašto da ne – i napravite recimo....handmade homemade rezance. Ona će sigurno umeti da ceni vaše umeće!

9.  Ne preskačite dezert. Čak i ako kaže da ga ne želi – želi ga.  Sa laganim voćnim slatkišem nećete pogrešiti. Mi predlažemo belu panakotu sa crvenim voćem... Pa još ako je dekorišete uz malo šlaga....

10.   Ako je vaša dama još uvek vaša devojka, možda je upravo ovakva večera trenutak da se to promeni.  Hrana će vam u tome sigurno pomoći. Možda bi umesto na vrhu dezerta, umesto višnje, mogao da zasija i neki prsten...

izvor: blic

Možda će vas interesovati i ovo: