U kuhinji su vam potrebna samo tri noža
Pixabay

U kuhinji su vam potrebna samo tri noža

Nije vam potreban ceo arsenal noževa, dovoljna su tri, za baš sve.

Chef Andi Baragani objasnio je da su nam u kuhinji potrebna samo tri noža, a ne kompletni set.

“Ovo su jedina tri noža koja su vam potrebna u kuhinji, bitno je da oni rade za vas, a ne da vi radite za njih i mučite se. Prvi među njima je pravi veliki kuvarski nož koji može biti dug od 17 do 27 centimetara i u njega ćete verovatno želeti najviše da uložite. Savetujem vam i da noževe nikad ne naručujute nego da ih kupujete uživo da vidite možete li nož uopšte da držite. Kuvarski nož će u principu biti vaš nož za sve, od sečenja piletine na delove do seckanja belog luka”, kaže kulinarski stučnjak i dodaje da nož mora biti veoma oštar.

Sledeći na popisu je mali nož za ljušćenje.

“Mislim da su ovi noževi previše podcenjeni. To je nož za baš detaljne poslove poput ljušćenja paradajza i ostalog povrća i voća ili, recimo, za uklanjanje peteljki s jagoda. Ovakav nož svato bi trebalo da ima i na njega ne bi trebalo trošiti puno novca, čak i ja koristim jedan s plastičnom drškom”, kaže.

Poslednji na popisu je nož sa zupcima, tačnije nož za hleb.

“Mislim da ni ovaj nož ne dobija dovoljno pažnje. Da, idealan je za sečenje hleba, ali može se koristiti za mnoge druge stvari. Ovi noževi uglavnom su jeftini. Zupci zapravo rade za vas, pogotovo kada režete hleb sa veoma tvrdom korom. Rezultat su ujednačene i prozračne šnite hleba, dok bi, da koristite kuvarski nož, one bile spljoštene jer bi hleb morali prilično da stisnute da ga nasečete. Takođe, nož za hleb možete koristiti i da oljuštite ananas, pogotovo ako on još nije zreo do kraja i tvrd je”, kaže on za Bon Appetit.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.