BADEM KEKSIĆI SA TAMNOM ČOKOLADOM
Sastojci:
100 g omekšalog putera
80 g krupno mlevenog pečenog badema
1 kašika ekstrakta vanile
1/4 kašičice mlevenog cimeta
sitno rendana korica jedne pomorandže
150 g brašna
150 g tamne čokolade
1 kašika ulja
2 kašike seckanog pečenog badema za ukrašavanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudi pomešajte brašno, koricu pomorandže, cimet i badem. Dodajte puter sečen na kocke i vanilu pa sve zajedno rukama izmesite da dobijete kompaktno testo. Na dobro pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo na debljinu od oko 6-7 mm s tim što ćete paziti da se testo ne raspada pa ćete prvo pažljivo rukama rastanjiti pa preći oklagijom da poravnate. Testo jeste malo suvlje i teže za rad ali keksići će biti super, ništa ne brinite ☺ Pobrašnjenim kalupima vadite željene oblike i ređajte na pleh. Pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni pa ponovite sa preostalim testom. Ostavite keksiće da se dobro ohlade pre nego što ih izvadite iz pleha. Glayuru napravite tako što ćete čokoladu izlomiti na komadiće i preliti kašikom ulja pa otopiti u šerpici na slaboj vatri. Prelivajte keksiće i stavljajte na rešetku da se cede. Pospite seckanim bademom i ostavite da se na sobnoj temperaturi čokolada stegne. Ja sam ih posle držala u frižideru i bili su super!
izvor:miinkuvar.com