Brza čokoladna torta sa šlagom

Brza čokoladna torta sa šlagom

Brza čokoladna torta bez pečenja sa šlagom koju ćete napraviti za čas. 

Sastojci

400 g piškota
400 ml šlaga (36% m.m.)
400 g čokolade za kuvanje
600 ml šlaga (36% m.m.)
4 kašike šećera u prahu
mleko za potapanje piškota

Priprema

Piškote nakratko umočite u mleko i stavite u kalup za tortu veličine 35 x 25 cm.

U šerpu staviti 400 ml pavlake za šlag sa 36% m.m. i zagrevati na niskoj temperaturi do ključanja (ne ključati).

Skinite sa vatre i u zagrejani šlag stavite 400 g čokolade za kuvanje koju ste izlomili na komade.

Ostavite tako 1-2 minuta i mešajte dok smesa ne postane glatka. Na taj način ste napravili klasičan ganaš. Ostavite da se malo ohladi.

Sipajte ganaš na piškote i stavite u frižider da se stegne.

Kada se ganaš ohladi i stisne, na njega stavite sloj piškote natopljenog mlekom.

600 ml dobro ohlađene pavlake za šlag sa 36% m.m. mešati do željene čvrstoće (ne mešati previše, prestanite kada postane čvrsto). U to dodajte 3-4 kašike šećera u prahu.

Stavite šlag na kekse i dobro ih poravnajte. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati ili preko noći.

Možda će vas interesovati i ovo: