Brzi čizkejk u čaši
Ako volite preukusni čizkejk (a malo je onih koji ga ne vole), ali vas priprema ovog kolača zamara, evo idealnog rešenja - poslužite ga u čaši! Spreman je za najviše 10 minuta, a ukus je jednako dobar kao i kod onog "pravog". Prijatno! Šta čekate? Navalite!
Sastojci za podlogu:
- 50 g mlevenog keksa (najbolje plazma)
- 25 g putera
Za krem:
- 100 g pavlake
- 50 g nelsanog krem sira
- 75 g slatke pavlake
- 2-3 kašike šećera u prahu
Za preliv:
- 250 g jagoda, malina ili višanja
- 2 kašike šećera
- malo limunovog soka
Priprema:
Pomešajte mleveni keks i puter rastopljen na sobnoj temperaturi . Smesu raspodelite na dno tri staklene čaše ili činijice. Ostavite u frižideru da se stegne i ohladi dok pripremate ostatak.
Slatku pavlaku izmiksajte sa šećerom u prahu dok ne nastane čvrtsa smesa, potom dodajte izmešanu pavlaku i krem sir. Sve nežno mešajte dok se ne sjedini. Po potrebi dodajte još šećera. Krem dodajte na pripremlejnu podlogu od keksa i ponovo sve vratite u frižider.
Jagode ili voće koje ste izabrali iseckajte na sitno, prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok i kuvajte na veoma laganoj vatri pet do deset minuta uz neprestano mešanje. Smesu ostaviti da se ohladi, a potom je prelijte preko krema. Vratite ponovo u frižider da se ohladi, pa po želji narendajte malo čokolade.
Izvor: Pressonline