Češki kolač Juliška

Češki kolač Juliška

Sastojci

Za koru:

6 jaja
200 g šećera
4 kašika kakaoa
5 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna

Za fil:

Preostali preliv za koru (mleko + šećer)
150 g mlevenih oraha
125 g margarina
rendana čokolada

Priprema

1. Umutite belanca, pa dodajte šećer postepeno muteći. Zatim u smesu dodajte žumance i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini.

2. Koru pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

3. Za preliv za koru prokuvajte 150 g šećera u 200 ml mleka.

4. Kada koru izvadite iz rerne onako vrelu prelijte sa polovinom ovog vrelog preliva i ostavite da se ohladi.

5. U vreo preliv dodajte orahe pa ostavite da se fil ohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila narendajte crnu čokoladu i poslužite.

Izvor: Stil

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.