Čizkejk kao iz poslastičarnice!
Potrebni sastojci:
Za koru:
- 300 gr mlevenog plazma keksa
- 100 gr putera (ili margarina)
- 150 ml mleka
Za beli fil:
- 500 gr posnog sira
- 2 čaše kisele pavlake
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
- 30 gr šećera od vanile
- 1 žumance
Za crveni, voćni fil:
- 1 kg voća, smrznuto ili sveže (višnje, jagode, kupine, borovnice)
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
Priprema:
U okruglom plehu, koji je obložen folijom, prstima formirajte koru od umućene smese spravljene od plazma keksa, istopljenog putera i mleka. Ostavite u frižideru da se stegne dok pripremate beli fil.
Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanilu i žumance. Zatim želatin razmutite u 12 kašika vode, a kada se stvrdne zagrejte dok ne postane tečan, ali vodite računa da ne provri. Pomešajte želatin sa ostalim sastojcima. Fil preliti preko podloge od keksa.
U šerpi kuvati kilogram voća i 200 gr šećera oko 10 minuta. Dodati i želatin po istom postupku, kao kada ste pripremali beli fil. Kada se malo ohladi sipati preko belog fila. Držati u frižideru bar 6 sati!
I to bi bila čitava filozofija! "Igrajte" se kuvarice i obradujte sebe i drage ljude ovim ukusnim slatkišem! Držimo vam palčeve! Prijatno!
Izvor: Pressonline