Čizkejk kao iz poslastičarnice!

Čizkejk kao iz poslastičarnice!

Potrebni sastojci: 

Za koru:

- 300 gr mlevenog plazma keksa

- 100 gr putera (ili margarina)

- 150 ml mleka

Za beli fil:

- 500 gr posnog sira 

- 2 čaše kisele pavlake

- 200 gr šećera

- 30 gr želatina

- 30 gr šećera od vanile

- 1 žumance

Za crveni, voćni fil:

- 1 kg voća, smrznuto ili sveže (višnje, jagode, kupine, borovnice)

- 200 gr šećera

- 30 gr želatina

Priprema:

U okruglom plehu, koji je obložen folijom, prstima formirajte koru od umućene smese spravljene od plazma keksa, istopljenog putera i mleka. Ostavite u frižideru da se stegne dok pripremate beli fil.

Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanilu i žumance. Zatim želatin razmutite u 12 kašika vode, a kada se stvrdne zagrejte dok ne postane tečan, ali vodite računa da ne provri. Pomešajte želatin sa ostalim sastojcima. Fil preliti preko podloge od keksa.

U šerpi kuvati  kilogram voća i 200 gr šećera oko 10 minuta. Dodati i želatin po istom postupku, kao kada ste pripremali beli fil. Kada se malo ohladi sipati preko belog fila. Držati u frižideru bar 6 sati!

I to bi bila čitava filozofija! "Igrajte" se kuvarice i obradujte sebe i drage ljude ovim ukusnim slatkišem! Držimo vam palčeve! Prijatno!

Izvor: Pressonline

Možda će vas interesovati i ovo: