Čizkejk sa šumskim voćem
Potrebno:
400 g keksa, 200 g maslaca, kašika soka od narandže, 500 g sira za torte, 300 g slatke pavlake, 150 g šećera u prahu, 125 g bele čokolade, želatin, aroma vanile, 500 g šumskog voća, preliv za torte
Priprema:
Sameljite keks, dodajte maslac i kašiku soka od narandže, a zatim mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Smesu stavite u kalup i ostavite da se hladi u frižideru oko 30 minuta.
Sir stavite u veću posudu, dodajte aromu vanile, šećer u prahu i to dobro izmešajte. Istopite na pari belu čokoladu i polako je sipajte u smesu sa sirom. Promešajte i stavite u frižider da se hladi 20 minuta. Kada se ohladi, u smesu dodajte slatku pavlaku. Želatin pripremite prema uputstvu na kesici, a zatim ga sipajte u ovaj kremasti fil. Smesu sa keksom koju ste pripremili premažite filom, odozgo rasporedite voće i stavite preliv za torte. Ostavite preko noći u frižideru, skinite kalup i poslužite.