
Čokoladna pica
Potrebno (za četiri testa prečnika 20 cm):
- 300 g oštrog belog brašna, uz mali dodatak za posipanje
- Kašičica kvasca.
- 1 i po kašičica sol.
- Kašičica cimeta.
- 175 ml mlake vode.
- Kašičica maslinovog ulja.
Potrebno za čokoladni nadev:
- 300 ml pudinga od vanile.
- 60 g mlečne čokolade.
- 60 g crne čokolade
- 100 g pločica (mrvica) od bele i crne čokolad
- Šećer u prahu za posipanje (nakon pečenja pice, po izboru).
Priprema:
Umesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti sat vremena da odstoji. Nakon toga, podeliti ga na četiri dela i svaki deo razvući da podloga za picu bude što tanja. Premazati testo pudingom u tankom sloju i posuti ga izlomljenom čokoladom. Peći 15 minuta na 250 stepeni.
Izvor: Mondo.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.