Čokoladni kolač sa karamelom

Čokoladni kolač sa karamelom

Sastojci

160 g brašna
1 kom. jaja
120 g crne čokolade
30 g kakaa
190 g maslaca
30 g mlevenih badema
60 ml slatke pavlake
2 g soli
350 g šećera
2 ml arome vanile

Priprema

Pomešajte brašno, badem, kakao, 50 g šećera, malo soli, 120 putera i dodajte jedno umućeno jaje. Potom dodajte vanilu i dve kašike hladne vode, pa sve umesite.

Testo umotajte u foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata. Potom ga izvadite, istanjite oklagijom ili pivskom flašom i stavite ga u pleh. Ostavite testo da odstoji još pola sata u frižideru, zatim preko njega stavite papir za pečenje i pecite pola sata na 180 stepeni. Ostavite koru da se hladi.

Pomešajte šećer i vodu, stavite na ringlu na umerenoj temperaturi i protresite povremeno šerpu kako bi se lepo karamelizovalo.

Kada šećer dobije željenu boju, dodajte slatku pavlaku i kuvajte još dva minuta. Sklonite sa vatre, dodajte malo soli, pomešajte sve sa slatkom pavlakom i sipajte smesu preko kore.

Pomešajte čokoladu i slatku pavlaku i istopite u mikrotalasnoj. Time prelijte kolač, a kada se ohladi, servirajte. 

Izvor: maxi rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.