ČUVENA RUSKA NAPOLEON TORTA
PRINTSCREEN/YT/ВКУСНО ПРОСТО БЫСТРО - ДОМАШНЯЯ КУХНЯ

ČUVENA RUSKA NAPOLEON TORTA: "Hiljade" slojeva keksa i vanila fila koji se tope u ustima

Napoleon je poznata ruska poslastica, a pravi se od puno tankih korica, koje su premazane ukusnim kremom od vanile, pa je nazivaju i torta od hiljadu slojeva. Ovaj recept je brži i jednostavniji, jer umesto kora se koristi keks, pa ćete utrošiti manje vremena za pripremu. Ovako pripremljena torta je jednako ukusna kao i originalna, a super je za sve prilike.

Sastojci:

keks
500 ml mleka
100 g putera
100 g šećera
1 žumance
3 kašike brašna
1 kašičica vanilin šećera

Priprema:

Keks umočite u mleko, pa poređajte u kalup. U posudi pomešajte malo mleka (200 ml) sa brašnom i žumancetom. Sjedinite tako da ne ostanu grudvice.

Preostalo mleko sipajte u šerpu i dodajte šećer i vanilin šećer. Kada se zagreje sipajte smesu sa bršanom.

Kuvajte dok se ne zgusne uz neperstano mešanje. Puter sobne temepterature umutite, pa lagano dodajte fil sve vreme muteći. Premažite fil preko keksa, pa opet poređajte keks i tako dok ne utrošite. Poslednji red treba da bude keks.

Na kraju premažite celu tortu filom i ukrasite mlevenim orasima ili bademima.

Izvor: Stvar ukusa

Možda će vas interesovati i ovo: