Domaća bonžita sa bananom

Domaća bonžita sa bananom

Ova poslastica može da bude savršen međuobrok ili ukusan zalogaj za vreme koje provedete na poslu

  Potrebno:

170 g ovsenih pahuljica

1 kašičica praška za pecivo

1/4 kašičice soli

1 kašičica cimeta

3 banane isečene na kružiće

2 belanceta

350 ml mleka

1 kašičica ekstrakta vanile

1 kašika smeđeg šećera

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte ovsene pahuljice, prašak za pecivo, so i cimet. Ostavite sa strane, zatim u drugu činiju izgnječite jednu banana viljuškom da dobijete kao hranu za bebe.

Umešajte to sa belancima, mlekom i vanilom. Zatim sve to pomešajte sa prethodno napravljenim suvim sastojcima i dobro promešajte.

Dno pleha premažite sa malo putera, i jednu banana isečenu na kolutove poređajte na dno, preko toga uspite smesu koju ste napravili, i odozgo poređajte još jednu banana isečenu na kolutove.

Pospite na kraju sa smeđim šećerom i pecite oko 25 minuta, na 200 stepeni.

Budite maštoviti, možete umesto banane korisiti i neko drugo voće, takođe možete dodati malo meda ako vam nije dovoljno slatko, ali ne preterujte. Takođe možete da dodate izmrvljene bademe, lešnike, bundevino seme itd. Mogućnosti ima dosta, pa isprobavajte!

Izvor: kodren.com

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.