Domaće karamele

Domaće karamele

Potrebno:

1 1/4 šolje smeđeg šećera

1 2/3 šolje belog šećera

1 šolja putera1 šolja kukuruznog sirupa (može i med kao zamena, ili šećerni sirup od vode u razmeri voda:šećer=1:2)

1 1/4 šolje slatke pavlake

3/4 šolje punomasnog mleka

2 kašičice ekstrakta od vanile

Priprema:

1. Braon i beli šećer stavite u šerpu i u to dodajte maslac, kukuruzni sirup, slatku pavlaku, mleko i vanilu.

2. Kuvati na ringli, povremeno mešajući. Da li je dovoljno kuvano isprobaćete tako što ćete staviti malu količinu sirupa u hladnu vodu. Ako se formira kruta lopta, znači da je gotovo.

3. Razlijte masu u pleh, ostavite da se skroz ohladi i oštrim nožem isecite na odgovarajuću veličinu.

 Izvor: stvarukusa.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.