Grčka baklava

Grčka baklava

Sastojci

500 g tankih kora

Šerbet:
6 dl vode
500 g šećera
1-2 limuna

Fil:
150 g šećera
2,5 dl vode
2-3 kašike griza
250-300 g oraha

Priprema

1. Napravite šerbet: vodu i šećer prokuvajte i ohladite, dodajte tanko sečene kolutove limuna. Za fil prokuvajte šećer, vodu i griz, skinite s vatre i dodajte orahe, promešajte. Kore presecite na dva dela po dužini, filujte ih i motajte u trouglove (bitno je da fil ne iscuri tokom pečenja). Poslažite u podmazan pleh, svaku baklavu namažite s malo ulja. Prekrijte korom, ako je preostala i pecite dok ne porumeni, skinite koru i još malo dopecite.

2. Vruće baklave prelijte hladnim sirupom. Ohladite pre služenja.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.