
Jesenja poslastica: Kuglof od kestena
Sastojci:
- puter 125g
- šećer 150g
- jaja3 kom.
- brašno 200g
- mleveni badem (sirovi) 50g
- mleko 200ml
- kesten pire 200g
- slatka pavlaka 150ml
- vanilin šećer1 kesica
- prašak za pecivo 1 kesica
- cimet 1 mala k.
- čokolada za kuvanje 50g
Uputstvo za pripremu:
Pomešati sve suve sastojke: brašno, badem, cimet i prašak za pecivo. U mleko i slatku pavlaku umešati kesten pire (tako da se kesten pire skroz otopi i nema grudvica). Penasto izmiksati puter sa šećerom i dodavati jedno po jedno jaje. U tu smesu ručno dodavati, naizmenično, suve sastojke i smesu od mleka i kesten pirea. U modlu za kuglof uliti smesu. Raspodelite sitno naseckanu čokoladu po smesi i kašikom je umešajte u biskvit, samo da je pokrivena testom. Ona će prilikom pečenja lagano tonuti prema dole. Kuglof pecite na 180 stepeni 50 minuta. Pečeni kuglof možete zaliti otopljenom čokoladom ili jednostavno posuti šećerom u prahu.
Izvor: Super recepti
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.