
KOLAČ BEZ JAJA I MARGARINA: Najbolji TIRAMISU koji ste ikada probali
Kremasto zadovoljstvo biće gotovo brzo, a zadovoljstvo ogromno.
Sastojci:
250 ml slatke pavlake
500 g mascarpone
100 g šećer u prahu
1 vanilin šećer
par kapa limunov soka
250 ml hladne kafe
4 kašike amareto likera
oko 60 piškota
kakao za posipati tiramisu
Priprema:
Skuvati kafu i u nju kad je skroz hladna dodati amareto liker.
U zasebnu posudu umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag i u nju dodati šećer u prahu, vanilin šećer i mascarpone sir.
Izmešati pa dodati i par kapi limunovog soka.
Pripremiti tepsiju u koju ćete ređati piškote. Namočiti piškote u kafu i ređati u tepsiju. Odozgo ide krem, pa piškote, pa krem i sve dok sve ne potrošite, s tim što gore treba da bude krem.
Odozgo posuti kakao.
Ovaj kolač je potrebno da se napravi dan ranije da bi piškote dobro popustile i da bi kolač mogao da se seče.
Izvor: stvarukusa.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.