Kremasti kolač od nutele, keksa i jagoda
Ovaj kolač je savršena poslastica, priprema se lako i brzo, bez pečenja, a njegova kremasta struktura će vas oduševiti! Uz dodatak jagoda ili malina - neće biti osobe koja može da mu odoli...
Sastojci:
- 3 šoljice slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašičice cimeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1/2 šoljice nutele (ili nekog sličnog namaza)
- 15 komada integralnog ili petit beurre keksa
- Sveže jagode (po želji)
Priprema:
1. U posudi izmešajte pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa sve zajedno dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu kremastu smesu ( 3 do 4 minute).
2. U smesu dodajte nutelu te je kutlačom polako i lagano umešajte dok se u potpunosti ne poveže sa smesom.
3. U kalup poslažite keks tako da pokrije celo dno, a ako je potrebno odlomite komadiće da popunite praznine.
4. Na keks nanesite smesu u debljem sloju i ravnomerno je rasporedite.
5. Na smesu posložite još jedan sloj keksa. pa ih ponovno prekrijte kremom.
6. Posudu prekrijte folijom i ostavite da odstoji u frižideru preko noći.
7. Kolač narežite na kocke i poslužite.
Saveti:
- Kada u smesu dodajete nutelu mešajte polako i oprezno kako se krema ne bi opustila.
- Želite li kolaču da dodate svežinu, u recept dodajte sveže jagode ili maline. Narežite ih na tanke kriške, poslažite ih po kremu, pa ih tek onda prekrijte keksom.
- Po receptu posuda bi trebalo da bude takva da vam u nju stanu tri sloja keksa i tri sloja krema.
Izvor: Zadovoljna.hr