Kruške u karamelu
Potrebno:
80 g brašna, 120 g kukuruznog brašna, 150 maslaca, 190 g šećera, 3 jajeta, kašičica praška za pecivo, 100 g mlevenih badema, 3–4 kruške, so
Priprema:
U sud sipajte 70 g šećera, dodajte tri kašike vode i kuvajte dok ne dobijete tamniji karamel. Sud skinite s vatre i dodajte 20 g isečenog maslaca, pa mešajte da se maslac rastopi. Karamel sipajte u okrugli podmazani kalup. Oljuštene i očišćene prepolovljene kruške složite na dno kalupa s karamelom. Preostali maslac i preostali šećer umutite. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, uz stalno mućenje, pa obe vrste brašna izmešane s praškom za pecivo, mlevene bademe i so. Lagano izmešajte i preručite u kalup. Pecite oko jedan sat na 180 stepeni. Ohlađen desert izvadite iz kalupa i poslužite.