
Najjednostavniji recept za domaću Nutelu
Potrebno:
- 2 šolje prepečenih lešnika
- 1 šolja šećera u prahu
- 1/3 šolje finog kakaa
- 2 kašike lešnikovog ulja
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice soli
Priprema:
Skinite ljuskice sa lešnika i stavite ih u blender. Dodajte ulje i pasirajte sve dok ne dobijete finu pastu. Dodajte šećer u prahu, kakao, ekstrakt vanile i so i nastavite da pasirate dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dobijeni namaz sipajte u tegle. „Nutela” napravljena na ovaj način može da stoji na sobnoj temperaturi ili u frižideru do mesec dana.
Prijatno!
Izvor: Pressonline
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.