
Najlepša češka torta od oblandi i pomorandži
Probajte ovu divnu poslasticu, oduševićete se!
Sastojci:
10 okruglih oblandi ili 6 četvrtastih
FIL
5 pomorandži ili 1/4 l sveže ceđenog soka od pomorandže
rendana kora jedne pomorandže
100 g šećera u prahu
200 g maslaca
20 g želatina
kašicica šećera
GLAZURA
100 g čokolade
2-3 kašike ulja
I JOŠ
nekoliko kriški pomorandže
Sastojci:
1. Pomorandže prepolovite i iscedite sok. Sok, koru pomorandže i šećer kuvajte. Neposredno pre nego što zakipi, ubacite želatin. Neprestano mešajte dok se ne zgusne. Čim stigne do tačke ključanja, sklonite s vatre i ostavite da se hladi. Povremeno promešajte dok se hladi, kako se ne bi stvorila korica.
2. Penasto umutite maslac i šećer u prahu, pa umešajte, neprestano mešajući, kuvani fil. Mešajte sve dok se smesa ne ujednači.
3. Oblande obilno filujte i slažite jednu na drugu. Na kraju tortu prelijte glazurom od čokolade i dekorišite po želji.
Izvor: Stvarukusa.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.