Najlepša češka torta od oblandi i pomorandži

Najlepša češka torta od oblandi i pomorandži

Probajte ovu divnu poslasticu, oduševićete se!

Sastojci:

10 okruglih oblandi ili 6 četvrtastih

FIL

5 pomorandži ili 1/4 l sveže ceđenog soka od pomorandže

rendana kora jedne pomorandže

100 g šećera u prahu

200 g maslaca

20 g želatina

kašicica šećera

GLAZURA

100 g čokolade

2-3 kašike ulja

I JOŠ

nekoliko kriški pomorandže

Sastojci:

1. Pomorandže prepolovite i iscedite sok. Sok, koru pomorandže i šećer kuvajte. Neposredno pre nego što zakipi, ubacite želatin. Neprestano mešajte dok se ne zgusne. Čim stigne do tačke ključanja, sklonite s vatre i ostavite da se hladi. Povremeno promešajte dok se hladi, kako se ne bi stvorila korica.

2. Penasto umutite maslac i šećer u prahu, pa umešajte, neprestano mešajući, kuvani fil. Mešajte sve dok se smesa ne ujednači.

3. Oblande obilno filujte i slažite jednu na drugu. Na kraju tortu prelijte glazurom od čokolade i dekorišite po želji.

Izvor: Stvarukusa.rs

Možda će vas interesovati i ovo: