
ORIGINALNI recept za DOMAĆI JAFA KOLAČ
Sastojci
Za koru:
4 jaja
24 kašike šećera
24 kašike ulja
24 kašike mleka
24 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Za fil:
5 kašika šećera
1 čaša vode
4 kašike džema od kasija
1 smrznuta pomorandža
Glazura od čokolade
Priprema
Kora: Sve sastojke dobro umutiti i izliti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta. Ostaviti da se kora potpuno ohladi. Preseći po debljini. Jedan deo ostaje drugi se izmrvi u fil.
Fil: U sud staviti da se istopi 1 čaša vode sa 5 kašika šećera. Kad se istopi dodati 4 kašike džema od kajsija, jedan deo kore koju ste presekli izdrobite i dodajte 1 izrendanu pomoranžu.
Sve dobro izmešati, a ako je tvrdo slobodno dodajte malo vode i džema da se masa sjednini.
Ovaj fil premazati preko kore i odozgo preliti glazurom od čokolade. Ukrasiti lešnicima.
Izvor: stvarukusa.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.