
Pita od bundeve i cimeta
SASTOJCI:
- 1 ½ šolja brašna
- 1 šolja putera
- 1/3 šolje vode
- 1 kašičica šećera
- ¼ kašičice soli
- 850 g bundeve
- 200 ml slatke pavlake
- 3 jaja
- 1 šolja smeđeg šećera
- 2 kašičice cimeta
- ¼ kašičice đumbira
- 1/8 kašičice muskatnog oršačića
- 1/8 kašičice klinčića
- Prstohvat soli
- 250 ml toplog mleka
PRIPREMA:
Pomešati brašno, šećer, so i maslac. Zatim polako dodati vodu vodu i mutiti mikserom sve dok se
smesa ne zgusne. Dodati brašno po potrebi, formirati kuglu i zamotati je u foliju. Ostaviti u frižideru
na dva sata. Za to vreme bundevu peći u rerni dok ne omekša. Odvojiti je od kore, pa pomešati sa
šećerom i začinima i ostaviti sa strane. Slatku pavlaku umutiti mikserom na najjačoj brzini, pa
pomešati sa ispasiranom začinjemom bundevom. Testo razvaljati, staviti u pleh i peći oko pola sata
na 180 stepeni. Izvaditi, pa kad se testo malo prohladi nafilovati kremom od bundeve. Služiti sasvim
ohlađeno.
Izvor: Super recepti
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.