Pita od bundeve i cimeta
SASTOJCI:
- 1 ½ šolja brašna
- 1 šolja putera
- 1/3 šolje vode
- 1 kašičica šećera
- ¼ kašičice soli
- 850 g bundeve
- 200 ml slatke pavlake
- 3 jaja
- 1 šolja smeđeg šećera
- 2 kašičice cimeta
- ¼ kašičice đumbira
- 1/8 kašičice muskatnog oršačića
- 1/8 kašičice klinčića
- Prstohvat soli
- 250 ml toplog mleka
PRIPREMA:
Pomešati brašno, šećer, so i maslac. Zatim polako dodati vodu vodu i mutiti mikserom sve dok se
smesa ne zgusne. Dodati brašno po potrebi, formirati kuglu i zamotati je u foliju. Ostaviti u frižideru
na dva sata. Za to vreme bundevu peći u rerni dok ne omekša. Odvojiti je od kore, pa pomešati sa
šećerom i začinima i ostaviti sa strane. Slatku pavlaku umutiti mikserom na najjačoj brzini, pa
pomešati sa ispasiranom začinjemom bundevom. Testo razvaljati, staviti u pleh i peći oko pola sata
na 180 stepeni. Izvaditi, pa kad se testo malo prohladi nafilovati kremom od bundeve. Služiti sasvim
ohlađeno.
Izvor: Super recepti