RAFAELO TORTA: Savršen spoj kokosa, bele čokolade i bademaRAFAELO TORTA: Savršen spoj kokosa, bele čokolade i bademaRAFAELO TORTA: Savršen spoj kokosa, bele čokolade i bademaRAFAELO TORTA: Savršen spoj kokosa, bele čokolade i bademaRAFAELO TORTA: Savršen spoj kokosa, bele čokolade i bademaRAFAELO TORTA: Savršen spoj kokosa, bele čokolade i bademaRAFAELO TORTA: Savršen spoj kokosa, bele čokolade i bademaRAFAELO TORTA: Savršen spoj kokosa, bele čokolade i bademaRAFAELO TORTA: Savršen spoj kokosa, bele čokolade i bademaRAFAELO TORTA: Savršen spoj kokosa, bele čokolade i badema

RAFAELO TORTA: Savršen spoj kokosa, bele čokolade i badema

Ovo je najlepša torta sa kokosom koju ćete probati.

Postoje različite varijacije rafaelo torte ili torte sa kokosom. Recept za onu koja je pred vama ima dve korice, i dva fila koji se prosto tope u u ustima. Očaraće vas i osvojiti već na prvi zalogaj - uverite se u to.

Sastojci za rafaelo tortu

7 jaja
23 kašike šećera + 200 g
8 kašika brašna
14 kašika kokosovog brašna + 200 g
1 l mleka
2 maslaca ili margarina od 250 g
150 g bele čokolade
150 g mlevenih badema
100 ml vode
200 g mleka u prahu

Priprema rafaelo torte

Prva kora

Umutiti 7 belanaca, 14 kašika šećera, 1 kašiku brašna i 14 kašika kokosovog brašna. Staviti smesu na pleh obložen pek papirom. Koru sušiti na 180c oko 20 minuta.

Filovi

7 žumanaca, 9 kašika šećera, 7 kašika brašna skuvati kao puding u 1l mleka. U ohlađenu masu dodati 250g umućenog maslaca ili margarina. Sve dobro sjediniti i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 150 g istopljene bele čokolade a u drugi deo 150 g mlevenih badema.

Druga kora

100 ml vode, 200 g šećera, 250 g maslaca ili margarina, rastopiti na tihoj vatri, dodati 200 g kokosovog brašna i 200 g mleka u prahu. Skloniti s vatre i dobro izmešati. Preručiti na tacnu preko pek papira i formirati drugu koru. Staviti u zamrzivač da se stegne.

Postupak filovanja:

Pečena kora,fil od badema, kora od mleka u prahu, fil od bele čokolade. Od fila sa belom čokoladom odvojiti malo za premazivanje torte okolo, a od fila sa mlekom u prahu za pravljenje kuglica za ukrašavanje.

Izvor: Instagram/Slatkisnadan

Možda će vas interesovati i ovo: