Recept za mafine sa bundevom i čokoladom
Savršena kombinacija sastojaka.
Sastojci:
– 300 g pirea od bundeve
– 220 g brašna
– 100 g čokoladnih kapi (ili seckane čokolade)
– 100 g šećera
– 120 ml ulja
– 60 ml mleka
– 2 jaja
– 1 kašičica cimeta
– 1 kašičica praška za pecivo
– 1 kašičica sode bikarbone
– prstohvat soli
Priprema:
U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet i so, promešajte i ostavite sa strane.
U drugu činiju prvo dodajte šećer, jaja, ulje i pire od bundeve, pa mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Sada pripremljenu mešavinu suvih sastojaka dodajte vlažnim i mešajte varjačom dok ne dobijete glatku i jednoličnu smesu.
Dodajte čokoladu i promešajte.
Uključite rernu na 180 stepeni. Stavite korpice u kalup za mafine i punite ih ravnomerno dok ne potrošite svu smesu. Po želji možete na vrh staviti još malo čokolade.
Stavite kalup u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta.