Starinski recept za pitu sa jabukama bez kora

Recept za starinsku pitu sa jabukama bez kora! Poslastica koju morate da probate

Ako u kući imate jabuke, onda morate da napravite poslasticu koja će vas momentalno vratiti u detinjstvo.

Napravite pitu sa jabukama bez kora i imaćete odličan desert uz kafu.

Recept za pitu sa jabukama

Sastojci:

  • 3 jabuke (srednje veličine)
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 150 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta (po želji)

Priprema:

Jabuke oljuštite, očistite i narendajte na krupno rende. Po želji ih pospite cimetom i ostavite sa strane.

U činiji umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte mleko i ulje, pa sve dobro promešajte.

Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. U smesu dodajte narendane jabuke i sve dobro sjedinite.

Sipajte smesu u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok pita ne dobije zlatno-braon boju. Po želji možete gore pitu ukrasiti tanko nasečenim kriškama jabuke.

Kad je pita ispečena, ohladite je, pospite šećerom u prahu (po želji) i poslužite.

Možda će vas interesovati i ovo: