Recept za starinsku pitu sa jabukama bez kora! Poslastica koju morate da probate
Ako u kući imate jabuke, onda morate da napravite poslasticu koja će vas momentalno vratiti u detinjstvo.
Napravite pitu sa jabukama bez kora i imaćete odličan desert uz kafu.
Recept za pitu sa jabukama
Sastojci:
- 3 jabuke (srednje veličine)
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 ml mleka
- 50 ml ulja
- 150 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta (po želji)
Priprema:
Jabuke oljuštite, očistite i narendajte na krupno rende. Po želji ih pospite cimetom i ostavite sa strane.
U činiji umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte mleko i ulje, pa sve dobro promešajte.
Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. U smesu dodajte narendane jabuke i sve dobro sjedinite.
Sipajte smesu u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok pita ne dobije zlatno-braon boju. Po želji možete gore pitu ukrasiti tanko nasečenim kriškama jabuke.
Kad je pita ispečena, ohladite je, pospite šećerom u prahu (po želji) i poslužite.