Rolat od kokosa i malina bez pečenja
Ovaj rolat je savršena kombinacija čokolade, kokosa i maline. Brzo je gotovo i bez uključivanja rerne!
Sastojci
Tamni deo
250g izmrvljenog keksa
100g kakaa u prahu
10g kakao praha
10 ml ruma
50 g čokolade za kuvanje
100 ml mleka
Beli deo
150 g maslaca
45 ml mleka
75g šećera u prahu
100g kokosa
Još
150 g svežih malina
Priprema
Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Zagrejte mleko - trebalo bi da bude toplo. Sameljite keks.
U činiju dodajte izmrvljeni keks, šećer u prahu, otopljenu čokoladu, kakao i rum. Sipati toplo mleko i sve dobro izmešati u jednoličnu smesu.
Prebacite smesu u kesu za zamrzavač od 3l i razvaljajte je da pokrije celu kesu. Prerežite malo na dve strane da se otvori kao knjiga da biste mogli da namažete beli deo - kokosov krem.
Za beli deo umutite mikserom omekšali puter, mleko i šećer u prahu. Na kraju dodajte kokos i sve dobro izmiksajte mikserom.
Na tamni deo kašikom stavite beli krem i ravnomerno ga rasporedite.
Poređajte maline preko bele kreme i lagano ih pritisnite. Čvrsto zarolajte.
Ostavite u frižideru da se ohladi, najbolje preko noći. Drugog dana isecite oštrim nožem na kriške i uživajte.