Suve šljive u čokoladi
Da li ste pre za tradicionalne kolače ili nešto modernije? Nešto brzo, jednostavno, bez pečenja, a ukusno i dekorativno… Suve šljive u čokoladi, može?
Suve šljive u čokoladi, sastojci:
200 g suvih šljiva bez koštica
Recept nedelje: Suve šljive u čokoladi 2
Foto: Fotografije sa bloga Domaćica za vas
100 g marcipana
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica rendane kore pomorandže
200 g crne čokolade
1 kašika kakao praha
Suve šljive u čokoladi, priprema:
Marcipan sjedinite sa vanilin šećerom i koricom pomorandže.
Podelite ga na onoliko deeova koliko ima suvih šljiva.
Napunite ih marcipanom.
Čokoladu istopite, umačite suve šljive i ređajte ih u papirne korpice ili na tacnu koju ste obložili papirom za pečenje.
Kada se čokolada stegne, šljive uvaljajte u kakao prah.
Napomene:
Marcipan nije obavezan, šljive možete puniti čime kod želite – orasima, baremima, lešnicima…
Možete koristiti crnu čokoladu, mlečnu, belu ili kombinaciju.
Svako prema svom ukusu.
Ja sam u čokoladu dodala ulje pomorandže.
Čokoladu možete otopiti na niskoj temperaturi (ili u rerni ili mikrotalasnoj) bez dodazaka ili uz dodatak ulja, kako god vam je lakše.
Izvor: domacicazavas.blogspot.com