Suve šljive u čokoladi

Suve šljive u čokoladi

Da li ste pre za tradicionalne kolače ili nešto modernije? Nešto brzo, jednostavno, bez pečenja, a ukusno i dekorativno… Suve šljive u čokoladi, može?

Suve šljive u čokoladi, sastojci:

200 g suvih šljiva bez koštica
Recept nedelje: Suve šljive u čokoladi 2
Foto: Fotografije sa bloga Domaćica za vas
100 g marcipana
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica rendane kore pomorandže
200 g crne čokolade
1 kašika kakao praha

Suve šljive u čokoladi, priprema:

Marcipan sjedinite sa vanilin šećerom i koricom pomorandže.

Podelite ga na onoliko deeova koliko ima suvih šljiva.

Napunite ih marcipanom.

Čokoladu istopite, umačite suve šljive i ređajte ih u papirne korpice ili na tacnu koju ste obložili papirom za pečenje.

Kada se čokolada stegne, šljive uvaljajte u kakao prah.

Napomene:

Marcipan nije obavezan, šljive možete puniti čime kod želite – orasima, baremima, lešnicima…

Možete koristiti crnu čokoladu, mlečnu, belu ili kombinaciju.

Svako prema svom ukusu.

Ja sam u čokoladu dodala ulje pomorandže.

Čokoladu možete otopiti na niskoj temperaturi (ili u rerni ili mikrotalasnoj) bez dodazaka ili uz dodatak ulja, kako god vam je lakše.

Izvor: domacicazavas.blogspot.com

Možda će vas interesovati i ovo: