Tiramisu sa jagodama - Gotov za 10minuta, bez pečenja
Ovaj recept za Tiramisu sa jagodama idealan je kada nemate puno vremena a treba vam poslastica ili prosto kada vam se jede nešto lagano i slasno.
Sastojci:
Jagode - 700 g
Limunov sok - 20 ml
Šećer u prahu - 80 g
Piškote - 200 g
Mascarpone - 250 g
Krem sir - 250 g
Mleko - 20 ml
Šećer - 50 g
Priprema:
Prvo 600 g jagoda dodajte u šećer u prahu i limunov sok pa sve to izmiksajte u blenderu.
Nakon toga premazitei dno kalupa sa sosom koji ste dobili i poređajte prvi sloj piškota i premazite ih mlekom.
Zatim mikserom mutite maskarpone, krem sir i šećer i mešajte to sa delom sosa od jagoda. Kada premažete dobijeni krem preko piškota, opet ide sos, piškote, mleko pa krem od sira i jagoda.
Na vrh poređajte ostatak svežih jagoda i ostavite da odstoji u frižideru 2 sata.
Kolač spreman za serviranje i degustaciju.