Tiramisu

Originalan recept za tiramisu

za 6/8 osoba 

Sastojci :

4 jaja,
4 kašika šećera,
250gr maskarpone sira,
piškote,
200ml (oko 2 šolje) espreso kafe,
kakao,
rendana čokolada

Priprema:

Napravite kafu u koju ćete da umačete piškote i stavite sa strane.

Za pripremu krema odvojite belanca od žumanca. Koristeći mikser umutite 4 belanca sa 2 kašike šećera i nekoliko zrna soli dok ne postanu čvrsta, ali ne suva.

Zatim u drugoj posudi umutite 4 žumanca sa 2 kašike šećera dok ne postanu veoma gusta i svetle boje.

Sa varjačom umešajte 250gr maskarpone sira dok ne postane glatko. Čim su oba krema spremna, pomešajte ih od dna ka vrhu sa varjačom, na ovaj način belanaca će zadržati konzistentnost.

Za ređanje, umočite piškote u kafu, jednu po jedan , na ravni tanjir ili u dublju posudu. Preko piškota sipajte krem, zatim složite još jedan red piškota i izmrvljenu čokoladu. Onda još jednom premažite kremom preko.

Na ovim slikama je napravljen samo jedan sloj piškota.

Površinu tiramisu pospite kakao prahom i ostavite u frižideru najmanje 2 sata. Ako želite, desert možete spremiti i do jednog dana unapred, ali u ovom slučaju pospite kakao praha pre samog serviranja, a ne pre.

Izvor: hrana-pice-price.com

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.