Voćni sutlijaš

Voćni sutlijaš

Potrebno:

300 g pirinča, 1 l mleka, 6 kašika šećera u prahu, malo soli, kesica vanilin šećera

ZA SOS 300 g šljiva, 100 g šećera, pola kesice cimeta

Priprema:

Pirinač kuvajte u vodi nekoliko minuta. Potom ga ocedite i spustite u vruće mleko. Nastavite kuvanje na laganoj vatri i pred kraj dodajte vanilin šećer, so i šećer u prahu. Za sos kuvajte šećer s vodom da se malo zgusne, pa dodajte šljive isečene na kriške. Kuvajte ih oko desetak minuta i umešajte cimet. Sutlijaš razlijte u činijice i ohladite. Pre služenja prelijte ga ohlađenim sosom od šljiva.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.