Aromatična piletina

Aromatična piletina

Potrebno:

1 pile, dve kašičice soli, dve kašičice smeđeg šećera, 3 litra vode, litar soka od jabuke, anis, štapić cimeta i jedan limun.

Priprema:

Veče pre pečenja pile stavite u salamuru. To je mešavine vode, soli i šećera kojoj ste dodali začine, sok i limun narezan na kriške. Uronite pile u salamuru, u veliki lonac, na primer, i ostavite preko noći na hladnom. Sutra narežite meso na komade. Premažite ga mašću i poslažite u vatrostalnu posudu. Podlijte s nekoliko kašičica salamure, pokrijte folijom, pa stavite da pečete. Pecite 40 minuta poklopljeno, a onda sklonite foliju i vratite u pećnicu da se zapeče otvoreno. Uz piletinu poslednjih petnaestak minuta možete dodati i oljuštene kriške jabuke ili kruške. Uz aromatičnu piletinu poslužite jednostavnu salatu kao prilog ili krompir salatu bez luka, začinjenu sosom od bosiljka ili peršuna. Začini u ovoj salamuri su samo predlog, kao i vrsta mesa koje koristite. Šećer možete zameniti medom, a sok od jabuke sokom od narandže ili nekim po vašoj želji.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.