BATACI U CRNOM VINU
Iako ovaj recept nezasluženo dugo stoji u folderu za objavljivanje sa ponosom mogu da kažem da je to jedan od onih kojem bih mogla uvek da se vraćam. Način pripreme mi je super i uvek volim prvo da zapečem tu kožicu pa tek onda da nastavim sa kuvanjem – videćete u receptu na šta mislim ☺
Sastojci:
4-6 pilećih bataka sa koskom i kožom
2-3 kašike ulja
200 ml crnog vina
1 prstohvat soli
malo bibera
sveži đumbir, komad veličine oko 2-3 cm, sitno rendan
koren peršuna, komad veličine oko 2-3 cm, sitno rendan
2 kašike meda
1 velika kašika paradajiz pirea ili kečapa
Priprema:
Tiganj dobro zagrejati na srednje jakoj temperaturi pa uliti ulje. Batake staviti na zagrejano ulje i pržiti 6-7 minuta ne pomerajući ih kako bi se uhvatila tamna korica. Okrenuti batake pa ponovo pržiti 6-7 minuta. Ostale sastojke pomešati u činiji pa preliti preko zaprženih bataka. Smanjiti temperaturu i kuvati da tečnost ispari. Dodavati po malo vode 2 do 3 puta, svaki put sačekajte da voda potpuno uvri pa dodajte ponovo – sada bi bataci trebalo da budu potpuno kuvani. Ja sam ih služila sa glaziranim prokeljom a u nekom od sledećih postova pokazaću vam kako da ih sami spremite.
izvor:milinkuvar.com