Burito sa govedinom
Iako potiče iz Meksika (preciznije iz Ciudad Juareza, grada sa severa Meksika) burito je poznat i prihvaćen svuda u svetu.
Prvi put možete da ga napravite da biste videli zašto je tako, već drugi put ćete ga spremati jer će vam postati jedno od omiljenih jela. Uobičajeno se burito filuje piletinom, svinjetinom ili, kao što je slučaj u ovom receptu, sa junetinom tj. govedinom.
Potrebno:
- 8 kom tortilja
Nadev:
- 100g paprike
- 4 kašike ljute salse (možete i umešati malo paradajz pirea i ljute tucane paprike)
- 30 g tvrdog sira
- malo suncokretovog ulja
- 80 g kukuruza šećerca
- 50 g edamera
- 400 g mlevene govedine / junetine
- 1 čena belog luka
- so, biber
Priprema:
Očistite papriku od semenki i isecite je na kockice.
Sipajte ulje u pliću posudu i zagrejte ga.
Dodajte mleveno meso i kratko ga propržite.
Dodajte papriku i beli luk, pa sve pržite još desetak minuta.
Dolijte vodu i kuvajte oko 15 minuta.
Sipajte salsu, kukuruz šećerac, posolite i promešajte.
Narendajte oba sira u nadev.
Nadevanje tortilja
Na jedan kraj tortilje stavite otprilike 3 kašičice nadeva.
Rasporedite nadev tako da imate dovoljno za osam tortilja.
Čvrsto zavijte tortilju, a krajeve blago uvijte unutra.
Tortilje uzdužno pričvrstite čačkalicama.
Tortilje poređajte u pleh i pecite na 200°C 5 do 10 minuta.
Burito poslužite sa nekoliko listova salate ili uz dekoraciju po želji.