Burito sa pasuljem i pirinčem

Burito sa pasuljem i pirinčem

Sastojci

Paradajz fil:

1/2 crnog luka, sitno iseckanog

200 g  sitno iseckanog paradajza

kašika alkoholnog sirćeta

limeta (narendana kora)

so, biber

Fil sa pirinčem i pasuljem

400 g meksičkog pasulja ili mešavine pasulja u sosu

200 g kukuruza šećerca

8 tortilja

150 g pirinča dugog zrna, skuvanog prema uputstvu na pakovanju

sok od jedne limete

200 g jogurta

Priprema

1. Za fil od paradajza pomešajte sve sastojkenavedene za fil, posolite i pobiberite.

2. Za fil sa pasuljem i pirinčem - zagrejte pasulj na umerenoj vatri oko 3-5 minuta. Dodajte šećerac i dobro promešajte. Probajte i posolite i pobiberite po želji.

3. U mikrotalasnoj rerni ili na tiganju zagrejte tortilje dok ne postanu tople i ne omekšaju malo.

4. Na tortilje nanesite skuvan pirinač i pasulj. Preko nanesite malo soka limete, a zatim nanesite paradajz fil i jogurti urolajte burito. servirajte dok je još toplo.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.