Burito sa pasuljem i pirinčem
Sastojci
Paradajz fil:
1/2 crnog luka, sitno iseckanog
200 g sitno iseckanog paradajza
kašika alkoholnog sirćeta
limeta (narendana kora)
so, biber
Fil sa pirinčem i pasuljem
400 g meksičkog pasulja ili mešavine pasulja u sosu
200 g kukuruza šećerca
8 tortilja
150 g pirinča dugog zrna, skuvanog prema uputstvu na pakovanju
sok od jedne limete
200 g jogurta
Priprema
1. Za fil od paradajza pomešajte sve sastojkenavedene za fil, posolite i pobiberite.
2. Za fil sa pasuljem i pirinčem - zagrejte pasulj na umerenoj vatri oko 3-5 minuta. Dodajte šećerac i dobro promešajte. Probajte i posolite i pobiberite po želji.
3. U mikrotalasnoj rerni ili na tiganju zagrejte tortilje dok ne postanu tople i ne omekšaju malo.
4. Na tortilje nanesite skuvan pirinač i pasulj. Preko nanesite malo soka limete, a zatim nanesite paradajz fil i jogurti urolajte burito. servirajte dok je još toplo.
Izvor: Stvar ukusa