
Ćufte u belom sosu
Sastojci:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- beli deo praziluka
- 2-3 čena belog luka
- polovina šoljice pirinča
- malo brašna
- jedno jaje
- so, biber, biljni začin
- prašak za pecivo
Za sos:
- kašika margarina
- dve kašike brašna
- 250 ml neutralne pavlake
Priprema:
Usitniti beli deo praziluka i beli luk, pa dodati mesu. Prethodno vrlo kratko obariti pirinač, oko pet minuta. Redom stavljati ostale sastojke, jaje da poveže masu, brašna po potrebi, tek toliko da se formiraju ćufte. Začiniti po ukusu. Ostaviti da odstoje 30 minuta. Kuvati ćufte u posoljenoj vodi, oko desetak minuta. Vodu ne bacati jer će trebati za sos.
Sos napraviti tako da na komadiću margarina kratko propržimo brašno, tek da promeni boju, a zatim nalijemo neutralnu pavlaku, kao i vodu u kojoj su se kuvale ćufte, gustinu odredjujemo po želji. Začiniti po ukusu. Vratimo ćufte u sos i na tihoj vatri krčkamo još nekoliko minuta.
Izvor: recepti.com
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.