
Domaće njoke u crvenom sosu sa sirom
Sastojci
1 kg krompira,
oko 400 g brašna,
maslinovo ulje,
2 čena belog luka,
500 g čeri paradajza,
origano,
svež bosiljak,
100 g mocarele
Priprema
Oljuštite krompir, isecite ga i skuvajte ih kao za krompir pire.
Izgnječite ga i ostavite da se hladi.
Polako dodajte brašno sve vreme mešajući.
Kada dobijete testo, stavite ga na pobrašnjenu površinu i mesite dodajući brašna po potrebi.
Gotovo testo isecite na pet delova, pa svaki oblikujte u valjak debljine palca. Isecite komade dužine 3 cm i na svakom viljuškom napravite nabore.
Pošto su njoke spremne za kuvanje, možete početi sa pripremom sosa.
Na maslinovom ulju propržite dva čena belog luka, dodajte paradajz, posolite, pobiberite i dinstajte dok paradajz ne pusti tečnost.
Sveže njoke kuvajte u ključaloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Nakon desetak minuta dodajte paradajz sosu malo vode (vruće ili od njoka) i promešajte.
Kuvajte još 10 minuta, dodajte mocarelu, naseckani bosiljak i origano.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.