File Stroganov
Sastojci
500 g junećeg ili telećeg fileta
glavica crnog luka
100 g kiselih krastavčića
400 g karfiola
100 g klipova kukuruza iz turšije
2 dl crnog vina
veza ruzmarina
100 g maslaca + 2 kašike
50 g prezli
4 kašike pavlake
kašika peršuna
so, biber
Priprema
1. Karfiol iskidan na cvetove kuvajte u slanoj vodi oko 12 minuta. Kad omekša izvadite i stavite na toplo mesto.Klipove kukuruza i krastavčiće isecite na kolutove.
2. Filete operite, obrišite i isecite na komade veličine zalogaja.
3. U maloj posudi zagrejte 2 kašike maslaca i na njemu propržite prezle.
4. U drugoj posudi zagrejte 100 g maslaca i propržite meso, posolite i pobiberite. Izvadite i stavite na toplo. Na istoj masnoći prodinstajte iseckane crni luk i ruzmarin, i prelijte vinom. Sipajte još 1 dl vode, dodajte kukuruz i kornišone, i ostavite da se kuva oko 3 minuta. Vratite meso u sos, dodajte pavlaku i sve zagrejte.
5. Servirajte s kuvanim karfiolom ili pirinčem.
izvor: Stvar ukusa