Grčka pita

Grčka pita

Potrebno:

500 g fete, 3 manje tikvice, 2 struka praziluka, 1 crni luk, 3 jajeta, 70 ml ulja, biber

ZA TESTO: 900 g brašna, 2 čaše vode, 100 g margarina, so

Priprema:

 Tikvice operite, isecite ih na tanje kolutove i posolite da puste vodu. Praziluk i luk sitno iseckajte, propržite na ulju, pa posolite i pobiberite, a zatim ohladite. Zamesite tvrđe testo i podelite ga na pola. Od svakog dela napravite po šest loptica testa. Razvucite svaku lopticu malo oklagijom. Tri razvučene loptice testa ređajte jednu preko druge, a između ih mažite margarinom. Od 12 loptica dobićete tako četiri kore. Svaku od četiri kore razvucite tako da bude veća od pleha u kojem ćete peći pitu. U podmazan pleh stavite jednu koru od testa i malo je rukama naborajte. Umutite jaja i premažite koru. Fetu isecite na tanje listiće i ređajte ih preko kore. Preko sira rasporedite tikvice i malo luka, pa stavite drugu koru i ponovite filovanje. Poslednju koru premažite s malo ulja i umućenim jajima. Pecite na 180 stepeni oko jedan sat.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.