Gulaš od svinjskih jezika
Jelo koje se malo duže sprema, ali je rezultat fenomenalan.
SASTOJCI:
- 1kg svinjskih jezika
- 3 šargarepe (narezane na kolutiće)
- 1 koren peršuna (narezan na kolutiće)
- 2 crvena luka (na četvrtine)
- 4 čena belog luka
- 1 svežnjić peršunovog lista
- 1 kocka za supu
- lovorov list
- senf (3 velike kašike otprilike)
- mlevena slatka crvena paprika
- biber
- ulje
- brašno
- kisela pavlaka
PRIPREMA:
1. Jezike kuvati sa šargarepom, peršunom, crvenim lukom, belim lukom i peršunovim listom.
2. Kuvaju se dok ne omekšaju (oko sat-sat ipo, možda i duže, zavisi od veličine), probati viljuškom, ako ulazi bez otpora u meso, kuvani su.
3. Kad su jezici kuvani, izvade se iz vode i treba oguliti kožu s njih (pobeli kad je skuvana).
4. jezike narezati na kolutove
5. povrće koje se kuvalo sa jezicima propasirati
6. napraviti zapršku sa uljem i brašnom, dodati propasirano povrće, vodu u kojoj se sve kuvalo, jezike, slatku crvenu papriku, lovorov list, senf, biber i kocku za supu. (po želji može jošp i malo vode, da bude ređe)
7. pustiti da krčka, a pri kraju dodati kiselu pavlaku