Gulaš od svinjskih jezika

Gulaš od svinjskih jezika

Jelo koje se malo duže sprema, ali je rezultat fenomenalan.

SASTOJCI:

  • 1kg svinjskih jezika
  • 3 šargarepe (narezane na kolutiće)
  • 1 koren peršuna (narezan na kolutiće)
  • 2 crvena luka (na četvrtine)
  • 4 čena belog luka
  • 1 svežnjić peršunovog lista
  • 1 kocka za supu
  • lovorov list
  • senf (3 velike kašike otprilike)
  • mlevena slatka crvena paprika
  • biber
  • ulje
  • brašno
  • kisela pavlaka

PRIPREMA:

1. Jezike kuvati sa šargarepom, peršunom, crvenim lukom, belim lukom i peršunovim listom.

2. Kuvaju se dok ne omekšaju (oko sat-sat ipo, možda i duže, zavisi od veličine), probati viljuškom, ako ulazi bez otpora u meso, kuvani su.

3. Kad su jezici kuvani, izvade se iz vode i treba oguliti kožu s njih (pobeli kad je skuvana).

4. jezike narezati na kolutove

5. povrće koje se kuvalo sa jezicima propasirati

6. napraviti zapršku sa uljem i brašnom, dodati propasirano povrće, vodu u kojoj se sve kuvalo, jezike, slatku crvenu papriku, lovorov list, senf, biber i kocku za supu. (po želji može jošp i malo vode, da bude ređe)

7. pustiti da krčka, a pri kraju dodati kiselu pavlaku

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.