Hrskava, pikantna pileća krilca na karipski način

Hrskava, pikantna pileća krilca na karipski način

Sastojci:

- 4 pileća krilca (po želji povećati količinu)

- 1/2 kašičice soli

- prstohvat crnog bibera

- 1 kašika kečapa

- 1 kašika Caribbean Green začina

- 1/2 kašičice karija

- 2 jaja

- 1/4 šoljice kukuruznog brašna

- 1 šoljica brašna

- ulje za prženje

Pileća krilca najbolji ukus imaće uz "Caribbean Green" začin koji se kod nas ne možete kupiti, pa ga možete izostaviti iz recepta, ili sami napraviti. Za veću količinu ovog začina, koji će vam dobro doći i u pripremi raznih kuvanih jela, potrebno je da u blenderu izmiksate šoljicu korijandera, stabljiku celera, glavicu belog luka, 4 mlada luka, 1/4 šoljice vode, 3/4 šoljice majčine dušice, prsohvat soli i 2 ljute paprike.

Priprema:

U video snimku je na najjednostavniji način objašnjen čitav proces pripreme ovih krilaca. 

U posebnoj činiji stavite krilca. Na njih stavite kečap i "Caribbean Green" začin, pa izmešajte. Potom dodajte 2 umućena jaja, pa ponovo sve izmešajte.

U vakumiranu kesu stavite brašno, kukuruzno brašno, kari, malo bibera i soli, pa je protresite da se svi sastojci izmiksaju. Potom u tu smesu uvaljajte jedno po jedno krilce, pa ih spuštajte u duboko, zagrejano ulje i pržite sve dok ne dobiju zlatkasto-crvenkastu boju.

Služite uz tartar sos. 

Izvor: Pressonline

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.