Zapečeni kremasti krompir sa pečurkama
Zapečeni kremasti krompir sa pečurkama

Jelo bez mane: Zapečeni kremasti krompir sa pečurkama

Sa krompirom nema greške, još kada se iskombinuje na način kao u ovom receptu, postaje ručak bez mane. 

Sastojci:

krompir 1 kg
pečurke 300 g
crni luk 1 glavica
paradajz 2 komada
majonez 2 kašike
začinska paprika 1/2 kašičice
suvi biljni začin 1 kašika
ruzmarin 1/2 kašičice
bosiljak 1/2 kašičice
kačkavalj 200 g
pavlaka za kuvanje 200 ml
so i biber po ukusu

Priprema:

Krompir oljuštite, pa ga isecite na kolutove. Pečurke isecite na listiće, luk na rebarca, a paradajz na kolutove. U veliku činiju stavite krompir, luk, pečurke, majonez, papriku, so i biber, pa sve dobro izmešajte.

Posudu za pečenje lagano podmažite uljem i ubacite pripremljeni krompir. Sve prelijte pavlakom, pokrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko 30-35 minuta dok krompir ne omekša.

Izvadite pleh, preko složite paradajz, pospite ga ruzmarinom i bosiljkom, a odozgo složite rendani sir. Vratite pleh u rernu i pecite bez pokrivanja još 10-15 minuta dok ne porumeni.

Izvor. blic.rs

Možda će vas interesovati i ovo: